EEN TEKST VAN PROSPERO
KLINKT, KLOPT EN KLIKT

OVER KRACHT, BEPERKING EN DOEL

Prospero is veelzijdig en door ervaring breed inzetbaar. Maar cliënten vinden mij vooral voor het bedenken, schrijven en - vaak ook - spreken van tekst. Omdat ik met taal een werkelijkheid weet te scheppen. Omdat wat geschreven of gehoord wordt tot gedachten, beelden en gevoel leidt. Taal is eindeloos. Dat is de kracht.

Taal is ook een afspraak. Een boom, een pad, een wolk. We weten waarover het gaat, want woorden hebben een betekenis die we hebben geleerd. En we voegen er eigen betekenissen aan toe. Prive-conventies. Zo denkt ieder er 'het zijne' van. Taal is niet eenduidig. Dat is de beperking.

Wie goed gebruik maakt van taal, benut om het even haar kracht en beperking. Taal als instrument om een bepaalde gedachte bij de ontvanger te laten ontstaan. Dat is het doel. Communiceren met een gericht resultaat bij de doelgroep in kennis, houding of gedrag. Heel klassiek en onverminderd werkzaam.

Prospero weet veel van communicatie. In theorie en praktijk. Er is meer dan taal, tekst en SEO. Zoals strategie, emotie, theater, geschiedenis. Ik wend deze kennis aan in mijn tekstproducties en voor presentaties vanuit een overkoepelende visie als mens.

Een tekst van Prospero klinkt, klopt en klikt.

Prospero schrijft of schreef onder meer voor:

Specialistennet, Humanitas Almere, The Media Office, Rosenboom, Gemeenteraad Almere, Mirjam de Rooij Projecten, Zorgfix Thuiszorg, Toerisme Flevoland, Chargebox, Lifestyle Almere, Rabobank Almere, Gemeente Almere, TSE Imaging, CameraStuffReview, Woningstichting Goede Stede, WoonInfo, Het Ondernemersbelang, Vereniging Bedrijfskring Almere, John Gold International, Gemeente Purmerend. En veel anderen.

Humanitas Almere

‘Themawaaier’, in 24 pagina waaiervorm uitgevoerde brochure over de activiteiten van Humanitas Almere.
Doelgroep: verwijzers.
Doel: informeren, verwijzing vergemakkelijken.
Werkzaamheden: Concept, tekst en beeld, vormgeving, drukwerkbegeleiding. Drukwerk en afwerking door Teewes Almere.

TSE Imaging

Beurskrant, in 4 pagina’s (kruisvouw) uitgevoerde krant (250x320mm pagina) met inspirerende informatie over fotografische filters.
Doelgroep: happy photo consumers.
Doel: merkbekendheid, markt stimulatie, bevorderen gebruikerstevredenheid. 
Werkzaamheden: concept, tekst en beeld, vormgeving. Coördinatie en traffic: AlmereInBusiness. Drukwerk en prepress controle door Teewes Almere.

Gemeenteraad Almere

Blogreeks in tekst en beeld door zes maanden volgen van de gemeenteraad.
Doelgroep: inwoners Almere.
Doel: verhogen kennis werking Politieke Markt van Almere, verlaging bezoekdrempel, informeren verbouwing.
Werkzaamheden: idee, wekelijks observatie en verslagleggin, tekst en beeld (foto en video), publicatie vanuit Dagalmere.nl naar social media.